Friday, January 14, 2011

~ High Yellow Leopard Gecko ~

Assalamualaikum WBT...

Arini nk update psl pet baru lagi...
Sempena Tahun Baru 2011...
Ia dikenali sebagai Leopard Gecko High Yellow
Sebelum ni xminat pon ngan jenis2 gecko nh...
entah kenape aritu Allah bg minat lak...
haissshhh...xtawla knapa.....huhuhu~~~
then asyik search jerk kat mudah untuk menunaikan hajat ingin memilikinya....
akhirnyer terjumpa....

Bertarikh 3rd January 2011...
Secara rasmi telah membeli seekor Male Leopard Gecko High Yellow...
beserta terrarium plastic....
yeyyyy!!!~~

Seorang pelajar lepasan SPM yg memelihara & membreed jenis2 leopard nh....
dapat kawan baru lagi....hehehe~~~~
Thanks to Naim kerana sudi menjual LGHY miliknya....
Mengikut kata Naim, LG ni lahir pada July 2008....
So skng umor dia lbh kurang 2 tahun 5 bulan....hehehe~~~

Setting kawasan utk breed di rumahnyer sgt best...
sungguh teruja...Seperti biasa pergi ngan fendi dengan menaiki kereta mata...
heheheh~~~~
Gambar semasa hand over xde lg....hanya ade gamba setelah sampai di rumah....
Enjoy!!!~~

So, bertambah lah koleksi reptile aku....
weeee~~~~~
:'D

Thanks kepada sumer yg menyokong & suka ngan hobi aku nh...
memg susah nak wat org suka ngan hobi kita & haiwan yg kita sayang...huh!!~~
thanks sgt2~~~~~

~ Saiz agak besar... ~

~ comel bukan???? ~




~ Ini antara induk Gecko milik Naim yang baru dibelinya untuk proses pembiakkan..Jantan..Sangat comel...Semoga pembiakkan kali ini membuahkan lagi bnyk hasil...hehehe~~~

~ Inilah Naim...Tengoklah setting & tempat penjagaan gecko2 dia....sgt bersih & kemas...
Polisterene putih itu adalah tempat incubate telor2 utk dieram... ~

~ Haaa.....inilah antara telur yang sedang dieramkan dlm incubator tuh...Thanks to Naim sbb kasi kitowg jengah telur2 nh..memg besar..mcm telur puyuh cuma dia lonjong lagi.. ~
~ Thanks for All ~


11 comments:

  1. die ni putuskan ekor tak cam cicak umah?

    ReplyDelete
  2. mengikut tuan yg lama....
    memg dia akan putuskan ekor dia klw rasa terancam...
    tp hrap2 xdela berlaku...
    insyaAllah.....
    aminnnn~~~~

    ReplyDelete
  3. lau die putuskan..leh la goreng.nmpak berisi je ekor die..hehe

    ReplyDelete
  4. hahahah~~~
    yeke????xsanggop den nk mkn nyer....
    memg gemok....boleh gemok lg klw nak...
    tp xmoh sbb t dia x active...
    asyk tido je sbb obese....
    hahahha~~~

    ReplyDelete
  5. muez:
    alaa...
    lek la....
    masanyer t kan tiba~~~~
    :'D

    ReplyDelete
  6. oh tidakkk....
    sayang sgt kt chicky ni...
    tggu dia kawen lagi,then dpt baby...baru leh jual...
    huhuhu~~~
    :'D

    ReplyDelete
  7. jual baby tau...bkn chicky...ngeeee~~~
    :'D

    ReplyDelete
  8. bagus la. haha saya pon ade bela jugak, tp baru nak berjinak2 heh heh.

    ReplyDelete
  9. bela leopard gecko ni tkyah pkai uvb light n so on ke? tak macam bearded dragon?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...