Tuesday, September 20, 2011

~ New member, Ferret ~

Assalamualaikum WBT...

Tanggal 14/09/2011 (Wednesday)
Akhirnya aku berjaya memiliki seekor ferret jantan yg comelll....
Ihsan dari kawan2.....
Umur xsure...owner lama kata 3bulan..tp rasa2 dah subadult tu...
pi bwk vet pon Doctor ckp bkn 3bln...
xpela...yg penting dia chomelll....

Skng msih mkan ubat sbb ada benjol kt skin dia...
Hopefully dia akan OK...
Doakanlah kawan2....
Amiiinnnn~~~~

Nama dia xde lagi....susah gk nk crik nama yg sesuai...
Perangai dia pon ok...JINAK sgttt....xgigit & sangat MANJA....
Suka ikut kemana org pegi..lagi2 klw dengar bunyik plastik...semua dia ingt nk bg mkn..
Lagi satu KEBIJAKSANAAN ferret ni ialah...Bila kita suap mkanan, dia akan simpan makanan tu kat bekas makan dia klw dah kenyang....then kita suap lagi dia tetap amek, then g simpan...BIJAK betol..Nanti dah lapo balik,baru dia sambung makan...
BAGUS kan???hehehe~~~

Saya budak baru belajar...sesape ada pengalaman atau info tentang ferret bolehlah share...
Bantuan anda ku dambakan...
huhuhuhu~~~
:'D

hye.....
~ Hai kawan2.....Chomel x saya????hehehe~~~

oooooo.....
~ Muka cam sedih la plak....huhu~~~

gulp!!!!~~~ :'D
~ Badan dia agak panjang ~

Menguap
~ Salah satu kelakuan dia...suka sgt menguap....ptot r kuat tido...Chomel sgt time ni.. ~
~ Thanks for All ~


11 comments:

  1. yen:xpe...sabo2....nipon xsengaja....
    Alhamdulillah.....
    lpas ni bolehlah tambah ur collection..
    :'D

    hairi:boleh2.....mkn ayam la...bkn ferret ni....
    huhuhuhu~~~~~

    ReplyDelete
  2. maaakkkkk!!! arep beli binatang lg!!!!!

    ReplyDelete
  3. mana ada...ni kawan punya lah...saje belakon..
    ape da baud ni....
    :'D

    ReplyDelete
  4. baud pn berlakon jer jaga binatang2 ko kt umh cni. xkuasa aku nk jg btol2.

    ReplyDelete
  5. itu sengaja........arep xsengaja....
    memg lah xboleh....
    :'P

    ReplyDelete
  6. baud br je tunjuk gamba ni pd mk ngn abah. (*sambil wat muka ngn ayat jahat) hahahaha!!!

    ReplyDelete
  7. baud xcaya lagilah tu!!!!!!
    hahahaha~~~~

    ReplyDelete
  8. ni chipmunk kan? igt nak bela la..hi3

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh bukan2.....
      chipmunk lain...kecik lagi dari ni...
      try la bela...best2...
      :'D

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...